Grasshopper

Za dizajnere koji istražuju nove oblike koristeći generativne algoritme, Grasshopper® je grafički editor algoritama koji je čvrsto integrisan sa Rhino 3-D alatima za modeliranje. Za razliku od RhinoScript-a, Grasshopper ne zahteva nikakvo znanje programiranja ili skriptovanja, ali ipak dozvoljava dizajnerima da grade generatore obrazaca od jednostavnih do veoma kompleksnih.

Dugo čekanje je završeno: Rhino 6 uključuje Grasshopper. Korišćen u nekim od najambicioznijih dizajnerskih projekata u protekloj deceniji, Grasshopper je, kao i Rhino, postao robusna razvojna platforma. Grasshopper pruža osnovu za mnoge komponente razvijene od strane drugih proizvođača, od analize okruženja do robotske kontrole. Grasshopper u paketu sa Rhino 6 je isti Grasshopper kao i ranije, plus mnoga poboljšanja.

Isti stari Grasshopper ... samo bolje!

Grasshopper uključen uz Rhino 6 za Windows je isti Grasshopper koji se razvija već godinama, tako da bi trebao da bude već poznat. Ipak, ima mnogo novih mogućnosti i poboljšanja koja nisu bila u dugotrajnoj beta verziji.

Jedna instalacija

Grasshopper se instalira zajedno sa Rhino 6 za Windows. Ažuriranja i ispravke grešaka dolaze u redovnim servisnim izdanjima.

Već poznat

Ako ste godinama bili korisnik, trebalo bi da se osećate kao kod kuće u Grasshopper-u u Rhino 6 za Windows.

Visoka rezolucija

Sada su podržani displeji visoke rezolucije.

Kompatibilan

Grasshopper u Rhino 6 za Windows je kompatibilan sa postojećim komponentama.

Nove komponente

Grasshopper sada uključuje i; Make2D, Symbol Display, Bend, Flow, Maelstrom, Splop, Splorph, Stretch, Taper, Tvist. ...i još mnogo toga.

Kangaroo

Kangaroo - interaktivni dinamički sistem za rešavanje fizičkog kretanja – je sada uključen.

Multi-Threaded komponente

Neke komponente se sada izvršavaju mnogo brže koristeći paralelno procesiranje.

 

GhPython

GhPython je takođe uključen. Poseduje sopstveni GHA kompajler i značajno node-in-code ubrzanje.

I još

Grasshopper je sada stabilan razvojni alat: vaše komponente nastavljaju da rade sa svakim manjim ažuriranjem Grasshopper-a.

Takođe, razvoj Grasshopper komponenti koje koriste RhinoCommon platformu poseduju više Rhino bazičnih funkcionalnosti unutar samog Grasshopper-a.

Dokumentacija za programere je onlajn sa vodičima i API referencama.

Kao i uvek, tu su mnoge ispravke ranijih grešaka.

© PMO 1998-2018, Beograd, Tome Maksimovića 5 / Lok. 2, Tel/Fax: +381.11.2403.157 Mob: +381.63.266.151 - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - Developed by PMO