Integracija sa

Tekla Structures

 

Prilikom projektovanja zgrade ili planiranja izgradnje, obično postoje različiti pojedinačni modeli koji se koriste za CAD i strukturne analize. Sa jedne strane, ovi modeli mogu uzrokovati greške u projektovanju i prenosu, a sa druge strane zahtevaju dvostruki napor.

Integrisani interfejsi između RFEM/RSTAB i Tekla Structures, koji takođe koristi 64-bitni operativni sistem, sprečavaju ovakve probleme. Direktna veza između CAD-a i strukturne analize obezbeđuje efikasno i pouzdano projektovanje.

Izvoz u RFEM/RSTAB

Pomoću direktnog interfejsa integrisanog u programe kompanije Dlubal Softvare, lako možete preneti analitički model detaljnih strukturnih sistema iz Tekla Structures u RFEM/RSTAB.

 

Analitički model u Tekla Structures

Analitički model se automatski generiše prilikom dizajniranja strukture u Tekla Structures. Ovaj model se može izvoziti u RFEM/RSTAB klikom na odgovarajuće dugme. Podaci o podršci, izdanjima i opterećenjima koji se mogu naći u Tekla modelu takođe se prenose. Nakon izvoza, struktura je dizajnirana u uobičajenom okruženju RFEM/RSTAB. Analitički model je identičan modelu ručno kreiranom u RFEM/RSTAB.

 

Smart Design objekti

Razmena podataka čuva "inteligenciju" objekata: znači, stub ili greda zamenjen je sličnim objektom u RFEM-u, a ne samo grupom linija.

 

Poravnanje modela

Jednom kada se proračunaju i projektuju struktura i poprečni preseci, moguće je preuzeti modifikacije poprečnog preseka iz Tekla Structures u analitičkom modelu i poravnati ih koristeći jasnu raspodelu strukturnih komponenti. Štaviše, program proverava da li su članovi uklonjeni ili dodati. Veze unete u Tekla Structures se podešavaju direktno i automatski. Nove veze mogu biti dizajnirane na osnovu rezultata uvezenih članova.

 

Dvosmerni interfejs

Kako bi se proširile opcije za razmenu podataka pomoću DSTV-STP datoteka, moguće je preneti fizički model iz RFEM/RSTAB-a u Tekla Structures i obratno.

 

Izvoz u Tekla Structures

Model koji se izračunava i projektuje u RFEM/RSTAB-u može se direktno izvoziti u Tekla Structures, na primer zbog razrade dokumentacije. Takođe, smernice se mogu izvoziti u Tekla Strukture u vidu mreža.

Pošto stubovi i grede često budu podeljeni na pojedinačne veze čvorova u strukturnoj analizi, dok je stvarni član napravljen iz "jednog komada", moguće je definisati skupove članova kako bi stvorili stubovi i grede u Tekla Structures. Za bolji pregled, komentari koji se odnose na članove i skupove članova u RFEM/RSTAB-u mogu biti napisani u tekstualnom polju "Name" Tekla Structures. Objektna svojstva (u vezi čvorova, na primer) ostaju očuvana iu Tekla Structures.

 

Osvežavanje modela

U slučaju promena u strukturnom planiranju, moguće je koristiti direktni interfejs kako bi se odmah ažurirao Tekla model prilagođavanjem modifikovanih materijala, koordinata i preseka. Zatim možete ukloniti elemente dizajna koji više nisu dostupni i dodajte nove.

 

Uvoz iz Tekla Structures

Pored analitičkog modela, interfejs omogućava direktan uvoz fizičkog modela iz Tekla Structures u RFEM/RSTAB.

 

© PMO 1998-2018, Beograd, Tome Maksimovića 5 / Lok. 2, Tel/Fax: +381.11.2403.157 Mob: +381.63.266.151 - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - Developed by PMO